project တိုင်းအတွက် Private Workspace နဲ့ Live Preview
Mythex project တိုင်းမှာ ကိုယ်ပိုင် private cloud workspace တစ်ခု ရှိပါတယ်။ ဖိုင်တွေ၊ run နေတဲ့ process တွေ၊ preview နဲ့ terminal တို့ ပါဝင်ပြီး တခြားသူတွေနဲ့ ခွဲထားပါတယ်။ workspace ရဲ့ ညာဘက်ခြမ်းက သင့် app ကို chat လုပ်နေချိန်မှာ live ပြသပေးပါတယ်။ ဒါကြောင့် click လုပ်ကြည့်နိုင်၊ ဖုန်းအရွယ်အစားနဲ့ စစ်ကြည့်နိုင်ပြီး publish မလုပ်ခင်မှာ လင့်ခ်ကို မျှဝေနိုင်ပါတယ်။
ဘာတွေ လုပ်ပေးလဲ
project တစ်ခုချင်းစီအတွက် workspace
Mythex က သင့် app ကို တည်ဆောက်တဲ့အခါ လေထဲမှာ code မရေးပါဘူး။ project တစ်ခုတည်းနဲ့ ပိုင်တဲ့ သီးသန့် workspace အတွင်းမှာ အလုပ်လုပ်ပါတယ်။ package တွေ install လုပ်တာ၊ သင့် app ရဲ့ server run တာ၊ နဲ့ Code ကို ပြောင်းလိုက်ရင် terminal ဖွင့်တာ အားလုံး အဲဒီမှာ ဖြစ်ပါတယ်။
တစ်ခုချင်းစီ ကိုယ်ပိုင်ရှိတာကြောင့် အောက်ပါ အချက်သုံးခု ဖြစ်ပါတယ်:
- သင့် install တွေနဲ့ server တွေဟာ တခြားသူတွေနဲ့ ဘယ်တော့မှ မရှုပ်ပါဘူး။
- Mythex က project အတွက် package တွေ အန္တရာယ်ကင်းစွာ install လုပ်နိုင်ပြီး app ကို run နိုင်ပါတယ်။
- Preview နဲ့ terminal က အမြဲ သင့် project ကို ညွှန်ပြပါတယ်။
chat ဘေးမှာ live preview
workspace ရဲ့ ညာဘက်ခြမ်းက Preview နဲ့ Code ကြား ပြောင်းပေးပါတယ်။ Preview က သင့် app ကို run နေတာကို ပြပါတယ်။ screenshot မဟုတ်၊ mockup မဟုတ်ပါဘူး။ တကယ့် flow တွေကို click လုပ်နိုင်၊ form တွေ ဖြည့်နိုင်၊ navigation ကို လိုက်နိုင်ပြီး publish မလုပ်ခင်မှာ ပြဿနာတွေ ရှာနိုင်ပါတယ်။
Code က file tree, editor နဲ့ interactive terminal ကို တူတူ private workspace ထဲမှာ ပေးပါတယ်။ တိကျစွာ လုပ်ချင်တဲ့အခါ သို့မဟုတ် developer တစ်ယောက် project ထဲ ဝင်လာတဲ့အခါ အသုံးဝင်ပါတယ်။
ဘာကြောင့် အရေးကြီးလဲ
code ကိုသာ ပြတဲ့ app builder က ရလဒ်ကို စိတ်ကူးဖို့ ပြောပါတယ်။ ပုံကိုသာ ပြတဲ့ builder က ခလုတ်တွေ တကယ် အလုပ်လုပ်လားဆိုတာ ဖုံးကွယ်ထားပါတယ်။ ကိုယ့်နေရာမှာ run နေတဲ့ app က သင့်မေးခွန်းကို တိုက်ရိုက် ဖြေပေးပါတယ်: ဒါက ကျွန်တော် တောင်းဆိုထားတာကို လုပ်ပေးလား။
workspace ကို private ထားတာကလည်း ဒီအကြောင်းအရင်းကြောင့်ပါ။ agent က တစ်ခုခု install လုပ်တာ သို့မဟုတ် server ကို ပြန် start တာဆိုရင် သင့် project ကိုသာ သက်ရောက်ပြီး တခြားဘာမှ မထိပါ။ တခြားသူတွေ ဘာလုပ်လုပ် သင့် project ကို မပျက်စီးစေနိုင်ပါဘူး။
ခေတ္တရပ်ခြင်းနဲ့ နိုးခြင်း
အသုံးမပြုတဲ့ workspace က ကိုယ်ဘာသာ ခေတ္တရပ်ပါတယ်။ သင်လိုအပ်တဲ့အခါ ပြန်နိုးပါတယ်။ project ဖွင့်တာ၊ chat လုပ်တာ၊ တည်းဖြတ်တာ၊ သို့မဟုတ် preview တင်တာ အားလုံးက နိုးစေပါတယ်။ run နေတဲ့ process တွေလည်း ပြန်ရပါတယ်၊ ဒါကြောင့် ပြန် start စရာ မလိုပါဘူး။
နိုးဖို့ စက္ကန့်အနည်းငယ် ကြာပါတယ်။ ထိုအချိန်မှာ preview panel က ဘယ်လောက်ရောက်နေပြီလဲ ပြပါတယ်၊ sandbox ကို ပြင်ဆင်နေခြင်း၊ ပြီးရင် သင့် app ရဲ့ server ကို စောင့်နေခြင်း ဖြစ်ပါတယ်။ Starting your workspace…, Starting your app… ဒါမှမဟုတ် Getting your app ready… ကို မြင်ရနိုင်ပါတယ်။ ဒါတွေက ပုံမှန်ပါ။
ခေတ္တရပ်ပြီးနောက် ကျန်ရစ်တာတွေ:
- သင့် project ဖိုင်များနဲ့ history
- Project settings နဲ့ secrets
- Publish ထားတဲ့ app များ၊ ၎င်းတို့ဟာ private workspace နဲ့ သီးခြား run ပါတယ်
preview ကို ဘယ်လိုသုံးမလဲ
- project ဖွင့်ပါ။ workspace နိုးလာသည်နှင့် preview သည် အလိုအလျောက် စတင်ပါမယ်။
- visitor တစ်ယောက်လို click လုပ်ကြည့်ပါ။ form တွေနဲ့ navigation ကို စမ်းကြည့်ပါ။
- တစ်ခုတည်းသော စာမျက်နှာ ကြည့်ချင်ရင် address bar မှာ
/aboutလို path ကို ရိုက်ပြီး Enter နှိပ်ပါ။ Back နဲ့ Forward က ဒီ session မှာ ဖွင့်ခဲ့တဲ့ စာမျက်နှာတွေကြား သွားပေးပါတယ်။ - ဖုန်းအရွယ် စစ်ပါ။ ဖုန်း icon (Switch to Mobile) ကို နှိပ်ပြီး သင့် app ရဲ့ ဖုန်းအရွယ် frame ကို ကြည့်ပါ။ ဘယ် သို့မဟုတ် ညာ အစွန်းကို ဆွဲပြီး အကျယ်ကို ပြောင်းနိုင်ပါတယ်။ အကျယ်အပြည့်နီးနီးအထိ ဆွဲပြီး လွှတ်လိုက်ရင် desktop အမြင်ကို ပြန်ရောက်ပါတယ်။
- pane တွေ အရွယ်ပြောင်းပါ။ chat နဲ့ preview ကြား ခြားထားတဲ့ မျဉ်းကို ဆွဲပါ။ panel icon က chat ကို ဖျောက်ရင်ဖျောက်၊ ပြရင်ပြပါတယ်။
- new tab မှာ ဖွင့် သို့မဟုတ် Refresh ကို အဲဒီ bar ကနေ လိုအပ်တဲ့အခါ သုံးပါ။
သင့် project မှာ service တစ်ခုထက်ပို ရှိရင် bar ထဲက dropdown က ဘယ် service ကို preview လုပ်မလဲ ပြောင်းပေးပါတယ်။
ဖုန်းပေါ်မှာ builder က pane တစ်ခုချင်းစီကိုသာ ပြပါတယ်၊ chat သို့မဟုတ် သင့် app ဖြစ်ပြီး swipe သို့မဟုတ် tap လုပ်ပြီး ရွှေ့ပါ။ preview က ဒီမှာ အကျယ်အပြည့်ရှိပြီးသားဖြစ်တာမို့ ဖုန်းအရွယ်မှာ app ဘယ်လိုပုံရလဲ ကြည့်ချင်ရင် laptop ပေါ်မှာ Switch to Mobile ကို သုံးပါ။
preview link ကို မျှဝေခြင်း
Share က Publish ဘေးမှာ ရှိပြီး Mythex account မရှိတဲ့ သူတစ်ယောက်က သင့် project ရဲ့ live preview ကို ဖွင့်နိုင်တဲ့ လင့်ခ် တစ်ခု ဖန်တီးပေးပါတယ်။ ၎င်းက လုပ်ငန်းမပြီးသေးတဲ့ အလုပ်ကို ပြသဖို့ အတွက်ဖြစ်ပါတယ်။ ဥပမာ client, အဖွဲ့ဝင် သို့မဟုတ် group chat ကို ပြချင်တဲ့အခါ ပြီးမှ publish မလုပ်ဘဲ မျှဝေနိုင်ပါတယ်။
- Create new preview link က နာမည်ပေးဖို့ မေးပြီး လင့်ခ်ကို clipboard ကို ကူးပေးပါတယ်။ နာမည်ကို သင်တစ်ယောက်တည်းသာ မြင်ရပါတယ်၊ ဒါကြောင့် လင့်ခ်စာရင်းက ပရိသတ်စာရင်းလို ဖတ်ရပါတယ်။
- Copy နောက်ပိုင်းမှာ လင့်ခ်ကို ထပ်ကူးပါတယ်။
- Delete က စက္ကန့်အနည်းငယ်အတွင်း နေရာတိုင်းမှာ လင့်ခ်ကို အလုပ်မလုပ်တော့အောင် ရပ်ပါတယ်။
လင့်ခ်ရှိသူက Preview မှာ မြင်ရတဲ့အတိုင်း app ကိုသာ မြင်ပါတယ်၊ အခြားဘာမှ မမြင်ရပါ။ chat မရှိ၊ code မရှိ၊ terminal မရှိ၊ settings မရှိ၊ တည်းဖြတ်ခွင့် မရှိပါ။ ပရိသတ်တစ်ခုစီအတွက် လင့်ခ်တစ်ခု ဖန်တီးပါ၊ ဒါမှ တစ်ခုကို ဖျက်တာဟာ ထိုပရိသတ်အတွက် ဆုံးဖြတ်ချက်သာ ဖြစ်ပါလိမ့်မယ်။
သိထားသင့်တဲ့ ကန့်သတ်ချက်များ
- မျှဝေထားတဲ့ လင့်ခ်ကို ပထမဆုံး ဖွင့်တာ တစ်မိနစ်အထိ ကြာနိုင်ပါတယ်။ project နိုးပြီး သင့် app ရဲ့ server က cold start ကနေ စတင်နေချိန်ဖြစ်ပါတယ်။ visitor က app ဖြေတဲ့အထိ ကိုယ်ဘာသာ ပြန်ပြီးလတ်ဆတ်အောင် reload လုပ်နေတဲ့ စာမျက်နှာကို မြင်ပါမယ်။ လိုက်ပြသနေရင် တစ်မိနစ်ကြိုပြီး သင်ကိုယ်တိုင် လင့်ခ်ကို ဖွင့်ထားပါ။
- မျှဝေတဲ့ လင့်ခ်က live sandbox ကို ပြပါတယ်၊ build လုပ်နေချိန် ပြောင်းလဲမှုတွေ အပါအဝင်ပါ။
- project နိုးတာက သင့် plan ရဲ့ credits နဲ့ sandbox limits ကို သုံးပါတယ်၊ သင်ဖွင့်တာဖြစ်စေ၊ လင့်ခ်ရှိသူ ဖွင့်တာဖြစ်စေ ဖြစ်ပါတယ်။ ပြီးသွားတဲ့ လင့်ခ်တွေကို ဖျက်ပါ။
- ဖုန်းအရွယ် frame ဟာ responsive web layout အတွက်ဖြစ်ပါတယ်။ ၂၀၂၆ အောက်တိုဘာ ၂၂ ရက်ကစပြီး Pro plan က သင့် web app ကို Android နဲ့ iPhone app အဖြစ် ထုပ်ပိုးနိုင်ပါပြီ (mobile apps)။
- preview ဗလာဖြစ်နေရင် သို့မဟုတ် ဟောင်းနေရင်၊ terminal မှာ app run နေလားစစ်ပါ၊ Refresh ကို နှိပ်ပါ၊ သို့မဟုတ်
/fixကို သုံးပါ။ workspace နိုးမလာရင် refresh လုပ်ပြီး ထပ်စမ်းပါ၊ ဆက်ဖြစ်နေရင် project ID ကို ပြီး support ကို ဆက်သွယ်ပါ။
agent ကို preview ကို သင့်အတွက် click ခိုင်းချင်ရင် App Testing ကို ကြည့်ပါ။ အရင် live site ကို မပြောင်းခင် ပြောင်းလဲမှုတွေကို အခြားနေရာမှာ စမ်းသင့်တဲ့ အကြောင်းအတွက် staging environments လမ်းညွှန်ကို ကြည့်ပါ။
အသေးစိတ်ကို docs မှာ ရှိပါတယ်: Private workspace နဲ့ Preview and Code။